Újabb okos kütyüt, az okostelefonra szerelhető diavetítőt állított elő a Google egyik fejlesztője. Áprilistól szállítják az első Moonlite-csomagokat.

A Google fejlesztője mobilra álmodta gyerekkorunk diavetítőjét egy apró műanyag kerék segítségével – írja a Kreatív online.

„Szülőként felelősségünk, hogy minél izgalmasabban tálalt mesékkel szoktassuk gyerekeinket az olvasásra. Ezért régen esténként a kislányom ágya szélén ülve én is csak árnyékbábozással keltettem életre a mesefigurákat a mobilom fényénél. Ma már a Moonlite mesekerekével színes képekkel és hanghatásokkal turbózhatom fel az olvasás élményét” – mondta Natalie Rebot szoftverfejlesztő, a Moonlite alapítója.

A kütyüt egyszerű használni: a 12 színes diakorongot tartalmazó műanyag tárcsát rá kell húzni a mobilra, bekapcsolni az elemlámpát, a mellé fejlesztett alkalmazás segítségével pedig lehet is olvasni a falra vagy plafonra vetített sztorit – írja a Kreatív Online.

Az applikációban a madárcsicsergéstől, a horkoláson át a mennydörgésig többfajta hangeffekt segíti a történetmesélést.

Áprilistól szállítják az első csomagokat, nyártól pedig 65 dollárért lehet rendelni a mesetárcsát és 7 klasszikus diafilmet, többek között A rút kiskacsát, a Babszem Jankót és a Piroska és a farkast.