Huszonegy diák célozta meg a legjobbnak járó elismerést a 47. Danubius Tanulóversenyen, ahol a vállalat szállodáiban gyakorlatot teljesítő szakács, cukrász és pincér tanulók mérték össze kreativitásukat, szakmai felkészültségüket a Hotel Hungaria City Centerben.

A Danubius szállodáiban és a Gundel Étteremben gyakorlatukat töltő diákokat tanulófelügyelők készítették fel a hagyománynak számító versenyre, így szakemberek mentorálása mellett álmodták meg és tökéletesítették a fogásokat, a dísztortákat és a tányérdesszerteket, az árukosárban korábban megjelölt alapanyagok felhasználásával.

A verseny első részében a tételhúzáskor arról az elméleti tudásukról adtak számot a tanulók, amely a későbbi szakvizsgájukon is a kötelező ismeretanyag részét képezi. Ezután következett a gyakorlati megvalósítás és megmérettetés.

A zsűri mindvégig elismerő szavakkal és építő jellegű kritikákkal egyaránt illette a versenyzőket, a végeredmény pedig az általuk adott pontszámok és a hétfő esti vacsoravendégek visszajelzései alapján született meg. A szakácsok között Klár Zolt végzett az élen, aki BVHSZC Dobos C. József Szakképző Iskola tanulója és a Gundel Étteremben szerez gyakorlatot. A cukrászok versenyét Hucker Barbara nyerte, aki a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolájában tanul, míg gyakorlatot a Hotel Hungaria City Centerben szerez.

Végül, de nem utolsó sorban a pincérek között Németh Patrik állhatott fel a képzeletbeli dobogó tetejére. Ő a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában tanul, míg a versenyre a Hotel Rábában készült fel. A csapatverseny győztese a Radisson Blu Béke Hotel lett.