Bár a jutalék már csak csöpög, a tavalyinál több nyugdíj-biztosítási szerződést köthetnek az idén a közvetítők. A legtöbb biztosítónál javultak az értékesítési eredmények. Az ügyfelek az alacsony kockázatú termékeket keresik – írja a Világgazdaság.

Nem csak egyszeri fellendülést hoztak az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások az életbiztosítási piacon – olvasható a Világgazdaságban. Tavaly a Magyar Biztosítók Szövetséges (Mabisz) szerint összesen 68 ezer szerződést kötöttek a cégek, az idén ennél várhatóan több születik majd – mondja Ertl Pál, a Quantis Holding vezérigazgatója.

Javultak az értékesítési eredmények egyebek között az Ersténél, a Signalnál, a Generalinál és a Vienna Life-nál is. A tavalyihoz hasonló eredményről számolt be az Unios és az NN, a Groupamánál a tavalyinál alacsonyabb, ám stabil a kereslet, de az év vége felé fellendülést várnak.

Az egyik legnagyobb piaci szereplőnek számító NN kutatásainak során arra az eredményre jutott, hogy az emberek kiszámítható, alacsony kockázatú terméket keresnek, amikor nyugdíjcélra takarékoskodnak. Ahol megpróbálkoztak vegyes életbiztosításokkal, ott mindenesetre komoly értékesítési sikereket értek el.