A szlovák állami felsőoktatási intézmények továbbra is erősen alulfizetettek, főleg ami a beruházási igényeket, például a kollégiumok felújítását illeti.

Az Állami Számvevőszék (NKÚ) 2018 első negyedévében összesen 14 ellenőrző akciót hajtott végre 80 szervezetnél – írja a hirek.sk.

Kiderült, hogy Szlovákia nem rendelkezik olyan egységes stratégiával, amely hosszútávon korlátozná a légszennyezést, csökkentené a szennyezőanyag-kibocsátást, és hozzájárulna a környezet levegőminőségének a javításához.

Az állami intézmények gazdálkodása területén, ezen belül a Földművelésügyi Minisztériumban is komoly hiányosságokra derült fény. Például a Hydromelioráció állami vállalat jelenleg nem tudja az öntözőrendszerek működését bebiztosítani, ami veszélyt jelent a mezőgazdasági területek kihasználására, és a munkahelyekre is.

A 38 egészségügyi intézménynél és biztosítónál, valamint az Egészségügyi Minisztériumban folytatott vizsgálat során talált problémák a beszerzés átláthatóvá tételével, a kórházvezetéssel, illetve a biztosító és az egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézmények közötti viszony világos meghatározásával függtek össze.