Hosszas kísérletezés előzte meg, hogy a chocoMe újabb kreációval lépjen a piacra.

Mészáros Gábor azt vallja, piacvezető helyet úgy lehet megtartani, hogy a folyamatos fejlesztés, a kiváló minőség megtartása mellett mindig a konkurencia előtt kell egy vagy még inkább két lépéssel járni. A KamaraOnline-nak adott tavalyi interjúban azt ígérte, hogy 2016-ban is igazi különlegességekkel lepik majd meg a piacot. (A cikket itt olvashatja.)

A chocoMe alapító-tulajdonosával november végén azt követően beszélgettünk, hogy drazsékülönlegességük, a szőkecsokoládés Raffinée a világ legrangosabb szakmai csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards megmérettetésen aranyérmet szerzett.

Az angyalföldi manufaktúra legújabb dobásával immár a nyolcadik Raffinée-ízt alkotta meg. Mészáros Gábor azt mondja: nehéz dolguk volt, mert a világ legfinomabbjának tartott Piemonte-i mogyorót akarták még különlegesebbé tenni. A kreációval hosszasan kísérleteztek. Az édesség középpontjában lévő mogyorót körülölelő csokoládéhéj összetett alapanyagokból áll össze, a mogyorós tejcsoki és őrölt etióp Harrar kávészemek keverékéből.

A Harrar 2000 méterrel a tengerszint felett termő, különösen édes, rendkívül intenzív kávékülönlegesség.