Területi információs pontok létesítését, valamint több más új projektet hirdetett meg a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK) elnöke a szervezet hétfői évzáró rendezvényén Budapesten.

Ferdinando Martignano kiemelte: a MOKK stratégiai megújulásának fontos eleme a területi információs pontok létesítése, amelyek által a kamara a budapesti térségen túl kiemelt figyelmet fordít az olyan magyarországi, illetve olaszországi térségekre, ahol a helyi vállalkozások érdeklődést mutatnak a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok kialakítása iránt.

A kamarai elnök az MTI-nek elmondta: a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyeznek a magyarországi köz- és magánintézményekkel szoros együttműködésben megvalósított rendezvényekre.

A MOKK 2017-es programtervezetében a hagyományos speed meetingek és szakmai találkozók mellett szerepelnek azok a szabályos időközönként ismétlődő kötetlenebb alkalmak, „Aperitime-ok”, melyeken a kamara hidat képezhet az olasz és magyar gazdasági, kereskedelmi résztvevők között.

A tervezett „Itt beszélnek olaszul” projekt az olasz termékeket kínáló üzletek és olasz éttermek személyzetének szól. Ennek keretében a résztvevők 25-30 órás nyelvleckét vehetnek, amely segít az egyszerű társalgás lefolytatásában. Az olaszul beszélő eladók jelenléte még vonzóbbá tudná tenni Budapestet az ide látogató olaszok körében.

Ferdinando Martignano bejelentette egy új rendezvény tervét is: az OlaszKAmaraFEst egy többnapos, nagyszabású program lesz, amely lehetővé teszi Olaszország budapesti bemutatkozását kulturális, nyelvi, gazdasági, turisztikai és gasztronómiai szempontból. (MTI)