Fontos, hogy az öltözet kiválasztásánál a kényelem mellett szem előtt tartsuk az állásinterjúkon való megjelenés íratlan szabályait is.

Az állásinterjú alapvetően stresszes helyzet, amelyet a meleg idő csak megnehezít, ezért a ruha megfelelő anyagának kiválasztása nőként és férfiként is egyaránt fontos – írja a CVonline.hu.

Részesítsük előnyben a vékony pamut anyagból készült darabokat, amelyek viselete könnyű és az esetleges nedvességet is könnyen felszívja. Az üzleties megjelenés betartása kánikula esetében is elsődleges. Színek tekintetében megengedett a világos vagy pasztell, ebben a tekintetben engedékenyebbek a munkáltatók.

A hölgyeknél lehetőség van szoknya felvételére is, azonban kizárólag harisnyával együtt. A felsőrész esetén kerüljék a spagetti pántos és ujjatlan darabokat, helyette válasszanak rövid ujjú felsőt, blúz vagy inget.

Ne vegyenek fel mélyen kivágott felsőket, illetve azokat, amelyek szabása túl szűk, hiszen könnyen kényelmetlenül érezhetik magunkat bennük. A cipőnek mindenképpen zártnak kell lennie, maximum annyi könnyebbség megengedett a melegben, hogy hátul nyitott legyen.

Minden interjú esetén informálódjunk az adott cég elvárásairól, és ha nem elvárás, akkor a férfiaknak nem kell öltönyben és nyakkendőben érkezni. A hosszú ujjú ing és nadrág azonban elengedhetetlen.

A cipő esetén férfiaknak is kötelező a sötét színű, zárt lábbeli viselete zoknival együtt.