Angliában van, aki már most profitált abból, hogy a labdarúgó élvonalban a tavaly teljesen esélytelennek tartott Leicesterre fogadott.

Messze még a Premier League szezonzárása, de a Leicester szurkolói mellett a fogadóirodák is lázban égnek. Az már korábban ismert volt, hogy eddig a legnagyobb bukást az jelentené az egyik fogadóiroda szempontjából, ha a tippelő 5 fontos tétjére 25 ezer fontot (10 millió forintot) kellene kifizetnie.

Az illető ugyanis a bajnokság kezdete előtt fogadta meg, hogy a csapat bajnok lesz. Előtte ugyan legurított néhány korsó sört, majd azt mondta, neki megéri, hogy öt fontot kockáztat a kedvencekért. Az irodában fa arccal regisztrálták a fogadást, hiszen mégsem mondhatták, hogy ekkora őrültséget régen hallottak.

A bajnokságból még van hátra kilenc forduló – és a Leicester öt ponttal vezeti a tabellát. A fogadónak fel is ajánlották, hogy azonnal kifizetnek neki 2,5 ezer fontot, ha visszavonja a fogadását, de ezt nem fogadta el.

A BBC talált olyan tippelőt, aki már korábban nagyobb nyereményt könyvelt el a Leicesterben bízva. Ő azt játszotta meg, hogy tavaly karácsonykor a gárda vezeti majd a tabellát. Öt fontot kockáztatott – és 5 ezer fontot nyert.

Egy másik szurkoló – szintén tavaly ősz elején – 60 pennyvel játszott, 3 ezer fontos nyeremény reményében. Most azt mondta: noha ő a Brighton csapatáért szorít, jó bulinak tűnt a játék. Hát még akkor milyen nagy buli lenne, ha elvinné a pénzt.

Az év eleje óta egyébként több tízezer új fogadást kötöttek a Leicester végső sikerére, de ők már csak maximum 2,5-3-szoros pénzt zsebelhetnének be.

A fogadó irodák rémévé vált csapat legközelebb hazai pályán játszik, az ellenfél hétfőn a 19., kieső helyen szerénykedő  Newcastle lesz. A gárda az előző öt fordulóban 3 győzelem mellett egy döntetlent és egy vereséget könyvelhetett el.