Ismét megrendezik a Nyelvparádét a fővárosban: a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen magyarországi és külföldi nyelvtanfolyamokkal, próbanyelvvizsgával, nyelvtanulási segédeszközökkel, bemutatóórákkal, nyelvkönyvekkel és online tanulási lehetőségekkel várják az érdeklődőket.

A szervezők közleménye szerint a Millenáris D épületében ingyenesen látogatható Nyelvparádén magyar és külföldi nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok, könyvkiadók, nyelvi utaztatók és szoftverfejlesztők egyaránt jelen lesznek. A rendezvényen a nyelvtanárok tájékozódhatnak a legújabb digitális eszközökről, tananyagokról, és megismerhetik azokat a módszereket is, amelyekkel hatékony lehet a vizsgafelkészítés, valamint gyakorlati segítséget, ötleteket kapnak, amelyekkel diákjaik a hosszú nyári szünet után gyorsan felfrissíthetik nyelvtudásukat. Az elmúlt évhez hasonlóan egy rendhagyó módszertani konferencia is várja a nyelvtanárokat.

A közleményben kitértek arra is, hogy a világon majdnem minden harmadik ember angolul tanul. Az Education First legutóbbi felmérése szerint ez a skandináv országokban élőknek sikerül leghatékonyabban, ahol a társadalom minimum 65 százaléka tökéletesen beszéli a nyelvet. A felnőttek vizsgaeredményei alapján készült felmérésben Magyarország a 21. helyet foglalja el közel 58 százalékkal, India és Lettország „szomszédságában”. A régióban különösen szembetűnő a magyarok lemaradása, ugyanis Szlovénia és Lengyelország az első tízbe került. 

A Nyelvparádé különlegessége idén a péntek délutáni Silent Reading Party – vagyis a Csendben Olvasós Buli – lesz, ahol mindenki zajmentesen, békességben, mindenfajta „kütyü” zavaró hatása nélkül olvashatja az általa hozott könyvet. A rendezvényről további információ az internetes oldalán található. (MTI)