A 31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre november 25-ig lehet nevezni természettudományi ötlet, feladat legfeljebb kétoldalas vázlatával – hívta fel a figyelmet a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ).

A Magyar Innovációs Szövetség az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával hirdette meg a versenyt, amelyen 14-19 éves fiatalok indulhatnak önálló projekttel, és pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.

Az idei kiírás szerint a kreatív fiatalok között összesen ötmillió forint jutalmat osztanak ki, a dobogós helyezés 100 többletpontot ér majd a 2022. évi egyetemi felvételi eljáráson. A legeredményesebb felkészítő tanárok és középiskolák is kiemelt támogatásban részesülnek.

A verseny legjobbjai rangos nemzetközi versenyeken indulhatnak, köztük az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén, az Egyesült Államokban rendezendő tudományos versenyeken, valamint szakmai utakon, akár a Nobel-díj átadási ünnepségén is részt vehetnek. Az arra alkalmas pályázókat a Startup Campus ingyenes üzleti és forrásszerzési képzésben részesíti.

(Forrás: MTI)