Zenei és gasztronómiai fesztiválok, nosztalgia játéktermi kiállítás, adventi és Márton-napi rendezvények: a hét programjaiból ajánljuk.

2016. november 16-18. Budapest Showcase Hub (Budapest)

A BUSH egy olyan zenei showcase fesztivál, amely bemutatja a kelet-európai zenei élet krémjét, a feltörekvő tehetségeket és a már nemzetközileg is elismert előadókat, együtteseket. Az esemény szól a régió képviselőinek (legyen szó menedzserekről, kiadókról, klubokról vagy fesztiválszervezőkről), a tartalomszolgáltatóknak, és végül, de nem utolsósorban, a zeneszerető közönségnek. A szervezők 12 ország legbefolyásosabb együtteseit és médiaszereplőit hívták meg, hogy feltáruljanak a régió zenei lehetőségei a “Balkántól a Baltikumig”. Mindez számokban kifejezve: 25 koncert, 20 szakmai program, 250 meghívott szakember.

2016. november 17. – december 27. Advent Budapesten (Budapest)

Budapest legszebb és legcsaládiasabb karácsonyi rendezvénye idén is kiváló lehetőséget kínál az ünnepi készülődésre, feltöltődésre. A téli fesztivált a Szabad Tér Színház immár negyedik alkalommal rendezi meg a fővárosi önkormányzat megbízásából a Városháza parkban, amely erre az időszakra Budapest fényligetévé változik.

2016. november 18-20. Arcadia Nemzetközi Nosztalgia Játéktermi Kiállítás (Budapest)

Idén első alkalommal rendezik meg az Arcadia nemzetközi játéktermi kiállítás. Az eseményen körülbelül 200 gép próbálható majd ki a játéktermek fénykorából (arcade videó és játék automaták és flipperek szabad játékra állítva, valamint a korszak konzolos és számítógépes játékai), ezeken felül ott lesznek majd az elmúlt évtizedek népszerű asztali arcade videói, valamint kvarcjátékai is.

2016. november 18-20. Márton-napi Libafesztivál (Budapest)

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Márton Napi Libafesztivált, ahol számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton-napi különlegesség várja az érdeklődőket. Gyermekműsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a szervezők a legkisebbek számára, ahol többek között elkészíthetik saját töklámpásukat és lampionjukat. A felnőttek megízlelhetik a magyar termelők zamatos nedűit, a legjobb újborokat, pálinkákat és kézműves söröket, a termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit.

2016. november 18-20. Téli Forraltbor Fesztivál (Örkény)

Az örkényi önkormányzat ötödik alkalommal rendezi meg gasztronómiai fesztiválját, a Forraltbor Fesztivált és Gasztronómiai Nagyvásárt. Az elmúlt évek Magyar Ízek vására és a Borutca sikerének apropóján idén újra várják a kiállítókat, kézműveseket a fesztiválra, melyből az évek során hagyományt teremtettek. Megválasztják a rendezvény legjobb forraltborát. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.

2016. november 19. Total Dance Festival (Budapest)

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb 90-es évek fesztiválja idén ősszel is elhozza a korszak legjobb külföldi és hazai sztárjait. A szervezők szeretettel várnak minden retrozene-kedvelőt, hogy ismét egy közös bulival köszöntsék a közelgő év végét, és ismét megtöltsék a Hungexpot.

2016. november 19. Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál (Paks)

A fesztivál célja kettős: egyrészt színvonalas zenei programot biztosítani a paksi és Paks-környéki fiatalok számára, másrészt lehetőséget adni tehetséges amatőr zenekaroknak a nagyközönség, illetve értő, kritikus bírálók előtti megmérettetésre, tapasztalatszerzésre.

2016. november 19-20. Gasztronómiai és Böllérfesztivál (Eger)

Szeretettel vár mindenkit Eger városa a Gasztronómiai és Böllérfesztiválra. A fesztiválon kézműves és népművészeti vásár, gasztronómiai szakvásár, és kirakodó vásár is várja az érdeklődőket. A szervezők a gyermekeknek is kedveznek, hiszen számos gyerekműsorral várják a kisebbeket. A felnőtteket kézműves bemutatók és koncertek szórakoztatják majd.

2016. november 19. Tattoo Expo (Budapest)

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Budapest Tattoo Expot, amelnek ezúttal az Akvárium Klub ad helyet. Egész nap tetováló-versenyekkel, változatos programokkal, valamint a kisteremben folyamatos koncertekkel várják a tetoválások szerelmeseit.