Két éven belül megépül Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja a Nokia beruházásával.

A Nokia 10 éves szerződést kötött az épülő kutatás-fejlesztési központ használatára, amellyel új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektor fejlődése előtt – jelentette be csütörtökön a Nokia Networks telephelyének bemutatóján Budapesten Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a robbanásszerű technológiai fejlődés arra utal, hogy csak azok tartoznak majd az élmezőnyhöz hosszú távon, akik élen járnak a kutatás-fejlesztésben. Ezért több mint 700 milliárd forint jut kutatás-fejlesztésre (K+F) az új uniós költségvetési időszakban.

A cél az, hogy minél több kutatás-fejlesztési beruházás és innovációs kapacitás jöjjön az országba, ugyanis minél több K+F kapacitás érkezik az országba, annál több magas hozzáadott értékű, magas presztízsű és magas fizetéssel járó munkával bővül a magyar munkaerőpiac

A Nokia Networks Magyarországon 83 százalékos magyar beszállítói aránnyal dolgozik, bevételeinek 97 százaléka exportból származik, ami széles magyar IKT-vállalati dimenzió számára ad lehetőséget a külpiaci érvényesülésre.

Futó Péter, a beruházást kivitelező Futureal ingatlan-fejlesztő vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta: a projekt 55 millió euró befektetésből valósul meg. Az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak.