A Bayer Construct Zrt. 30,1 milliárd forint értékben értékesített a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjában kibocsátott kötvényeket kedden – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A felkínált mennyiség 27,4 milliárd forint volt, az összes ajánlat 32,55 milliárd forint. A kötvény fix-kamatozású, a kupon mértéke 3,9211 százalék, az átlagos eladási ár a névérték 98,4373 százaléka.

A Bayer Construct Zrt. árbevétele a nyilvános cégadatok szerint tavaly 39 milliárd forintra nőtt a 2019-es 37 milliárd forintot követően, adózott nyeresége pedig 4,3 milliárd forintról 5 milliárd forintra nőtt.

A magyar tulajdonú Bayer Construct csoporthoz tartozó Viastein Kft. júliusban jelentette be, hogy meglévő térkőgyára mellett megindította a termelést az új betonelem előregyártó üzemében a biharkeresztesi Ipari Park területén. Ez az ország legnagyobb építőelem-előregyártó üzeme.

A Viastein Kft. 2017 második felében kezdte meg a termelést biharkeresztesi térkőgyárában. A fejlesztések második ütemében térkő-nemesítő üzemet adtak át 2018-ban, most pedig lezárult a gyárkomplexum harmadik fejlesztési fázisa, amelynek eredményeként a vállalat elindította a termelést betonelem előregyártó üzemében.

(Forrás: MTI)