A MET Hungary Solar Park Kft. 64,8 milliárd forint névértékű, a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjában kibocsátott kötvényt értékesített kedden a Budapesti Értéktőzsdén.

A 3,8 százalékos kuponnal rendelkező papírok átlagos eladási ára 95,8579 százalék, hozama 4,4492 százalék lett.

A MET Csoport 100 százalékos tulajdonában álló MET Hungary Solar Park Kft. (HSP) magyarországi naperőműveinek fejlesztése érdekében bocsátotta ki a tízéves futamidejű Nkp-kötvényeket.

A kötvény minősítését a Scope nemzetközi hitelminősítő végezte, a kötvények B+ besorolást kaptak a befektetési kategóriák közül.

A MET HSP tulajdonában álló, már termelő Dunai Solar Park és Kabai Solar Park, illetve a még fejlesztés és kivitelezés alatt álló buzsáki, gerjeni és söjtöri naperőművek várható összkapacitása 2022 végére 237 MWp lesz. Ez 100 ezer magyarországi háztartás villamosenergia-ellátásának megfelelő volument tud majd megtermelni.

A MET Csoport folyamatosan dolgozik zöld energetikai portfóliója bővítésén: ezt az elsősorban kelet-közép-európai és dél-európai terjeszkedést kívánja finanszírozni a kötvényprogram segítségével keletkező pénzügyi forrásokból – írták.

(Forrás: MTI, fotó: Földházi Árpád)