Közbeszerzési Nívódíjat alapított a Közbeszerzési Hatóság, amellyel a kiemelkedő szakmai munkát kívánja tovább erősíteni a közbeszerzések piacán. A hatóság minden évben eltérő témakörben adja majd át az elismerést, idén „A fenntartható közbeszerzések éve” programja keretén belül díjazza azokat a pályázókat.

A Közbeszerzési Hatóság feladata, hogy hozzájáruljon a hazai közbeszerzési eljárások szabályos és átlátható lefolytatásának biztosításához. Mindemellett a szervezet kiemelt célja az ajánlatkérők és ajánlattevők ösztönzése arra, hogy az eljárások során színvonalas szakmai teljesítményt nyújtsanak, így segítve a közpénzek eredményes és hatékony felhasználását. E célból a hatóság Közbeszerzési Nívódíjat alapított, amelyet 2018-tól minden évben átad az arra érdemes pályázóknak – írja közleményében a szervezet.

A nívódíjat a szervezet minden évben más, közbeszerzéshez szorosan kapcsolódó témakörben adja át. Az idei évben a hatóság meghirdette „A fenntartható közbeszerzések éve” programot, így 2018-ban ebben a témakörben várják a pályázók jelentkezését. A fenntarthatóság fontos terület a hatóság számára, a szervezet kiemelt célja, hogy közbeszerzések keretében olyan létesítmények valósuljanak meg, és olyan termékeket és szolgáltatásokat szerezzenek be, amelyek jövőbe mutató megoldásokat alkalmaznak, hogy hosszú távon, környezetkímélő módon legyenek használhatók. A hatóság a fenntartható szempontból legjobb megoldásokat összegyűjti és közzéteszi új, kifejezetten a fenntartható közbeszerzések kapcsán létrehozott weboldalán.

„A Közbeszerzési Hatóság számára az átláthatóság és a minél nagyobb verseny biztosítása mellett különösen fontos, hogy támogassa és ösztönözze a példamutató magatartást és színvonalas szakmai teljesítményt, hiszen ez elengedhetetlen feltétele a sikeres, hatékony eljárások lebonyolításának. Külön öröm, hogy az idei évben a Közbeszerzési Nívódíjat fenntarthatóság témakörben hirdethettük meg, ez „A fenntartható közbeszerzések éve” programunk egyik  legfontosabb pontja.” – emelte ki Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

A díjat Rigó Csaba, a hatóság elnöke adja át a nyerteseknek, akik nevét a Hivatalos Értesítőben is közzéteszik. A díjazottak ezen kívül oklevelet és emlékplakettet kapnak. Bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken.