A hét üzleti rendezvényei, konferenciái, workshopjai közül ajánljuk.

November 8. SMART IT UP! Szlovák-magyar IT szakmai nap és company mission (Miskolc, Csabai Kapu 8.)

„Az Enterprise Europe Network miskolci irodája szervezésében szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy mind a hazai, mind a szlovák vendégek egy komplex szakmai napon vehessenek részt, ismereteiket, kapcsolati tőkéjüket bővíthessék.” A plenáris rész után szlovák-magyar B2B találkozót rendeznek.

November 8. Pályázati Tájékoztató Fórum (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy u. 36. Zsolnay-terem)

Várhatóan 2017. év elején nyitják meg az INTERREG V A Magyarország – Horvátország határon átnyúló együttműködési programjának azt a részét, amely a kis- és középvállalkozások versenyképességét támogatja. A Tájékoztató Fórum első részében a pályázat kidolgozásában résztvevő Logframe Tanácsadó Kft. képviselői mutatják be előzetesen a pályázat főbb kereteit az érdeklődők számára.

November 9. Gépek biztonsága és a kockázat kezelése (MSZT székház, Budapest, Horváth Mihály tér 1.)

Az MSZT egyik évek óta sikeres képzése a 2,5 napos tanfolyam, amelynek témakörei a gépek és berendezések biztonságáról szóló 95/16/EK irányelvre, az ahhoz harmonizált és a kockázatelemzésre vonatkozó szabványokra, valamint az alkalmazásuk gyakorlati tapasztalataira épülnek.

November 9. Gyártok, forgalmazok, szállítok (Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

A program célcsoportja azon kis- és középvállalkozások vezetői és munkatársai, amelyek saját, illetve az általuk forgalmazott termékeiket autóparkjuk, illetve bérelt haszongépjárművek és utánfutók, segítségével, alkalmazottaikkal kívánják Magyarországon vagy az Európai Unióban, illetve azon kívül szállítani, szállítmányozni.

November 9. XXIV. MLBKT Logisztikai és Beszerzési Kongresszus (Hotel Azúr Wellness és Konferencia Szálloda, Siófok, Erkel Ferenc u. 2/c)

Több mint 600 vezető szakember találkozik novemberben a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság éves kongresszusán. Az idei központi téma a gyors egymásutánban megjelenő technológiai innovációk és az ember kapcsolata lesz. Már bizonyított és sikeres gyakorlatok, innovációk mutatkoznak be az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken és a szakkiállításon.

November 9. Pályázati tájékoztató – Fókuszban az energetikai-, és IKT fejlesztések (CSMKIK székház, Szeged, Párizsi krt. 8-12., II. emeleti Rainer terem)

Két pályázati felhívást mutatnak be, amire még idén nyújthatnak be kérelmet a vállalkozások: a GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel és a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása.

November 10. Szakképzési konferencia (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság  konferenciát szervez „Partnerségben a gyakorlatorientált szakképzés megerősítéséért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” címmel.

November 10. Vállalkozói Fórum (H13 Diák- És Vállalkozásfejlesztési Központ, Budapest, Horánszky u. 13.)

Köszöntőt mond dr. Kocsis Máté, a VIII. kerület Józsefváros polgármestere (felkérés alatt) és dr. Kiss Zoltán, a BKIK elnöke. A szakmai fórum tájékoztatót nyújt Budapest VIII. kerület Józsefváros fejlesztési tervéről, a Budapest Mikrohitel Programról; a BKIK, illetve a VIII. kerületi Önkormányzat közreműködésével megvalósuló kamattámogatásos programokról. Bemutatásra kerül a Józsefvárosi Inkubációs Program.

November 10. Generációs Konfliktusok Workshop – X Y Z generációk a munkahelyen: bevonzani, motiválni, megtartani (Pécsi Kereskedelmi Központ, Zsolnay terem, Pécs, Majorossy Imre u. 36.)

Az Y és Z generációs trendeket Schäffer Beáta mutatja be, aki a témáról könyveket is írt Ifjú titánok és A legifjabb titánok címmel. Milyen egy újszerű és hatékony, újszerű álláshirdetés? Milyen módon hatékony az új generációkkal folytatott kommunikáció? Milyen tipikus konfliktushelyzetek alakulhatnak ki a különbözően szocializálódott generációk között?

206. november 10. Gazdaságpolitikai fórum (Esztergom, Szent Adalbert Központ, Esztergom, Szent István tér 10.)

Köszöntőt mond Romanek Etelka, Esztergom Város polgármestere és Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke. A rendezvény fogadással zárul.

November 11. Tervezd át a termékeid és tedd élhetőbbé velük a világot (Lurdy Ház (I. emelet) Bp., Könyves Kálmán körút 12-14.)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ergonómiai és Pszichológiai Tanszéke és a SAASCO Tanácsadó és Mérnökiroda Kft. Ingyenes szakmai napot tervez, mellyel csatlakozik a World Usability Day nemzetközi rendezvény sorozathoz.