Már lehetőség van görögországi bankokból külföldi bankszámlára történő utalás indítására, ennek kizárólag az a korlátja, hogy az átutalás összege személyenként havonta nem haladhatja meg az 500 eurót – hívja fel a figyelmet a görög fogyasztói központ.

A görög fogyasztói központ tájékoztatása szerint a bankautomaták működnek és a készpénzfelvételi limit kizárólag a görögországi bankok által kibocsátott kártyákra vonatkoznak – olvasható a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

Azok a Görögországba utazók, akik saját országukban működő bankoknál (magyar fogyasztó esetén magyarországi bankoknál) vezetett számlával rendelkeznek, a bankkártyájukkal szabadon vehetnek fel pénzösszeget, melynek maximális összegét kizárólag a kártyakibocsátó bankkal történt megállapodás szerinti napi limit határozza meg.

A görög fogyasztói központ kiemelte, hogy bankkártyával (betéti vagy hitelkártyával) történő fizetésre továbbra is lehetőség van akár üzletben történő vásárlások során, akár szolgáltatások (autóbérlés vagy szálláshely foglalása) igénybevételekor.

A görög központ felhívta továbbá a Görögországba látogatók figyelmét, hogy a pénzügyi tranzakció során felmerülő esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében javasolt a költőpénzt többféle módon, így részben készpénzben és lehetőség szerint bankkártyán is magunkkal vinni.