Szeptember 25-én – immár hagyományosan – újra „NGM–KKVHÁZ-at” rendeztek a Nemzetgazdasági Minisztériumban, az összejövetel témája a versenyképesség volt.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tavasztól intenzíven részt vesz a közösségépítésben, elsősorban a kerületi tagcsoportvezetők aktivitása révén – mondta el a KamaraOnline-nak Gulyás József, a KKVHÁZ vezérigazgatója.

A regisztráció során két kérdést tettek fel a résztvevőknek:

  • Hol kell kezdeni a versenyképesség vizsgálatát: az államnál vagy a cégeknél?
  • Hol kell kezdeni a versenyképesség fejlesztését: az egyénnél vagy a szervezetnél?

A válaszok kissé meglepték a szervezőket: a résztvevők többsége ugyanis úgy vélte, hogy a vizsgálódást a vállalkozásoknál, míg a fejlesztést az egyéneknél kell kezdeni.

A versenyképesség három alappilléreként a résztvevők a képzést, a kooperációs készséget és az érdekvédelmet nevezték meg, de egyetértettek abban, hogy mindennek az alapja a minőség.

Marczinkó Zoltán megjegyezte: miközben sokan a bürokrácia csökkentése mellett kardoskodnak, rengeteg energiát veszítenek el az érdekvédelem különböző szintjei között. (Többekben felmerült a kérdés: talán szükség lenne az érdekvédelem „monopolizálására”?) Az NGM helyettes államtitkár kiemelte: a rendezvénysorozat révén a minisztérium hatékonyan ismerheti meg a vállalkozók véleményét, miközben a társadalmi kommunikációt is interaktívvá tudja tenni.

További részletek a KKVHÁZ oldalán.