Idén is meghirdette végzős és frissdiplomás hallgatóknak szóló esettanulmány versenyét az EY Magyarország. A legfelkészültebb hallgatók félmillió forintos pénzjutalmat, tanulmányutat és karrierlehetőséget kapnak. Az adóverseny globális döntője többször zárult már magyar dobogós helyezéssel, néhány évvel ezelőtt pedig a világ legjobbja is egy hazai versenyző lett.

Tizenkettedik alkalommal hirdette meg az EY Inside elnevezésű adó- és auditversenyét az EY Magyarország. A megmérettetés első szakaszában egy esettanulmányt kell megoldaniuk a résztvevőknek, amelyet később a tanácsadócég szakértői előtt is prezentálnak. A legjobb pályázatot leadó jelentkezők a szakmai forduló után egy szabadulószobában bizonyíthatják, hogyan csapatban is hatékonyan tudnak együttműködni.

A nevezők amellett, hogy értékes szakmai tapasztalatot szereznek, a csapatmunkával jó ügyeket is támogatnak: a győztes csapat a verseny során szerzett pontjait forintra válthatja, amit jótékony célokra fordíthatnak.

„Célunk a hallgatók támogatása, hogy egyetemi éveik alatt minél átfogóbb szaktudásra tegyenek szert. Az esettanulmány verseny során olyan feladatokkal találkozhatnak, amelyeken keresztül elismert szakértőink támogatása mellett betekintés nyernek a tanácsadói szakma elméleti és gyakorlati oldalába egyaránt. A legsikeresebb pályamunkát benyújtó hallgatókat állásajánlattal várjuk” – emelte ki Debreczeni Dóra, az EY Magyarország HR vezetője. 

Az EY Inside adó- és auditversenyének egy-egy győztese fejenként félmillió forintos pénzjutalomban részesül, és részt vehet egy New York-i vagy londoni tanulmányúton. A dobogó második és harmadik fokaiért 250, illetve 100 ezer forint jár majd a fiatal tehetségeknek.

Az adóverseny nem ér véget az országos fordulóban: hazánk legjobbja részt vehet a Young Tax Professional of the Year 2018 megmérettetésén, ahol a világ legelismertebb adószakértőinek bizonyíthatja tudását. A nemzetközi versenyt 2012-ben egy magyar versenyző nyerte meg, 2015-ben pedig a második helyezést ért el hazánk képviselője.

Az EY Inside adó- és auditversenyére egyetemi és főiskolai nappali tagozatos, első BSc vagy első MSc képzésben résztvevő hallgatók, valamint frissen végzett (2017. január 1. után diplomázott) jogászok és közgazdászok jelentkezését várják. További információ a http://www.eyinside.hu oldalon érhető el.