A Concorde Alapkezelő új névvel, de változatlan tevékenységi körrel folytatja működését, az új nevük Hold Alapkezelő lett.

Az alapkezelő eleinte az 1994-ben megalakult Concorde Értékpapír saját alapkezelőjeként folytatta működését, majd a Concorde Alapkezelő és a Concorde Értékpapír szétválását követően világossá vált, hogy a változásokat új névvel is érzékeltetni kellene – mondta el a tájékoztatón a magyarországi alappiac négy „legendás szereplője”, Bilibók Botond, Szabó László, Móricz Dániel és Cser Tamás (képünkön).

Móricz Dániel, a Hold Alapkezelő befektetési igazgatója szerint amikor 2011-ben megvásárolták az alapkezelő többségi részét, azt gondolták, pár év alatt sikerül elmagyarázni a pénzügyi világ szereplőinek és az ügyfeleknek a két cég szétválását, az eltérő tulajdonosi struktúrát és működést, de ez nem sikerült. A két hasonló nevű, egymással versenyző cég sok félreértésre adott alapot, ezért döntöttek a névváltás mellett.

Világos helyzetet akartak, ezért eldöntötték, az alapkezelő nem használja a korábbi nevet, a Concorde Alapkezelő most már csak a pénzügyi szakma történelméhez tartozik – jelezte Szabó László vezérigazgató, hozzátéve, a jövőbeni terveik között szerepel a külföldi terjeszkedés is, most már a Hold névvel.

Az alapkezelő kezelt vagyona mára jelentősen megnőtt, 30-40 ezer befektetője lehet  Magyarországon, a kezelt vagyon pedig 600 milliárd forintra tehető, ezzel a magyar alappiacon a negyedik legjelentősebb szereplő a cég – mondta Bilibók Botond, a cég társtulajdonosa. (MTI)