A július 1-én életbe lépő családvédelmi akcióterv négy támogatása közül a babaváró támogatás a legnépszerűbb – közölte Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Tuzson Bence tájékoztatott arról, három nap alatt eddig összesen 5500-an nyomták meg a családvédelmi akciótervhez kapcsolódó sorszámhúzó gombot a kormányablakokban, és többen már meg is kapták a tízmilliós babaváró támogatást. Az ügyintézéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, minden „flottul” megy, az emberek felkészülten érkeznek a kormányablakokba, és átlagosan fél órát töltenek ott.

Kitért arra is, hogy a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának igénylését az interneten is lehet intézni, de ez nem zárja ki a kormányablakos ügyintézést sem. Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kiemelte, Magyarországon alapvető fontosságú a családok erősítése, mivel minél erősebbek a családok, annál erősebb az ország is. Éppen ezért reméli, hogy a családok a szabad felhasználású babaváró támogatás összegét a családok erősítésére, gyerekvállalásra költik majd.

Beszélt arról is, hogy a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) által érintett 2500 településen fogy a magyar lakosság, ezért segíteni kell az ottani családok életét.

(Forrás: MTI)