A legtehetségesebb joghallgatóknak ismét nemzetközi tapasztalatszerzést és karriert kínál a Baker & McKenzie. Tíz kiemelkedő tudású fiatal jogász kap nemzetközi gyakorlati lehetőséget az ügyvédi iroda világszerte meghirdetett versenyén.

A nemzetközi jog iránt érdeklődő fiatal jogászoknak ismét gyakorlati pozíciót ajánl a Baker & McKenzie ügyvédi iroda. Ebben az évben is a világon összesen 10 gyakornoknak nyílik lehetősége az egyetemi tanulmányai során megszerzett elméleti tudás gyakorlatba való átültetésére.

Gyakornokként a nyertesek elismert jogi szakértőkkel dolgozhatnak majd együtt, akik a fiatalok továbbképzésében is szerepet vállalnak a gyakorlati idő során.

A Baker & McKenzie budapesti irodája idén immár harmadik éve vesz részt a programban. Az elmúlt két évben a magyar iroda jelöltje mindig bekerült a globális szinten kiválasztott tíz legjobban teljesítő joghallgató közé, így azoknak a magyarországi joghallgatóknak és frissen végzett jogászoknak a jelentkezését is várják, akik nemzetközi karrierben érdeklődnek. A pályázat leadási határideje 2016. december 19.

A gyakornoki program 12 hétből áll, amelynek egyik részét a fogadó (magyarországi jelentkezők esetében a budapesti), fennmaradó részét egy másik európai Baker & McKenzie-irodában tölthetik el.

A legkiválóbban teljesítők akár ügyvédjelöltként folytathatják karrierjüket az ügyvédi irodánál. A helyi és az angol szaknyelvet magas szinten beszélő jelentkezők közül a jogi ismeretek, valamint a nemzetközi praxis iránti érdeklődés alapján választják majd ki azokat, akik lehetőséget kapnak a három hónapos fizetett gyakornokságra.

„A program alatt mentorok mellett dolgozhatunk, így valódi jogi eseteken keresztül tapasztalhatjuk meg az igazi kihívásokat, a már megszerzett elméleti tudásunk mellett gyakorlati tapasztalatunk és ezáltal készségeink is fejlődnek, valamint a téma szakértői választ adnak a felmerülő kérdésekre is” – mondta Barta Krisztián, a verseny tavalyi győztese.