Nemzetközi szakmai konferenciával készül a divathétre a Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ), a Budapest Fashion & Tech Summit fő témái a divat és a technológia összekapcsolódása, valamint a fenntarthatóság lesz.

Idén novemberben újra megrendezi a MDDÜ a régió egyik meghatározó divateseményét, a Budapest Central European Fashion Weeket, amelynek egyik kiemelt eseménye a november 7-én debütáló Budapest Fashion & Tech Summit lesz.

A szakmai fórumon nemzetközi szinten elismert szakemberek tartanak előadásokat a divatipart érintő olyan aktuális témákban, mint a fenntarthatóság, illetve a digitalizáció és az innovatív üzleti megoldások. Emellett a fórumon a divatipart érintő olyan fontos kérdésekről is szó lesz, mint hazai márkák kitörési pontjai a nemzetközi siker felé.

A Budapest Fashion & Tech Summit-nak a MOME campusa ad majd otthont. Az érdeklődők olyan szakértőkkel találkozhatnak majd, mint az újságíróként végzett Henry Holland, aki több divatlapnál is dolgozott, majd 2008-ban megalapította saját márkáját, a kreatív vezetése alá tartozó House of Hollandot. Az elmúlt 10 évben olyan márkákkal kollaborált, mint a Levi Strauss & Co., az Umbro, a Primark vagy a Magnum. Részt vesz a konferencián Mo White, aki az általa vezetett londoni székhelyű Hyperwild-dal innovatív stratégiai tanácsadás és menedzsment szolgáltatást nyújt a piac olyan meghatározó szereplői számára, mint a Netaporter, a Farfetch, a Conde Nast vagy Chaos.

A konferencián előad még többek között Alessandro Carnicella is, aki nemzetközileg elismert a kreatív márkafejlesztés, marketing és kommunikáció területén, főleg a luxus, a divat, illetve a szórakoztatóiparban. Saját vállalkozása, a Brand Partners Group megalapítása előtt olyan világmárkákkal dolgozott együtt, mint a Bugatti, a Ferrari vagy a Lands’ End.

A konferencia célja, hogy Budapest felkerüljön a fenntartható divatfővárosok palettájára és iránymutató szerepet töltsön be a közép-európai régió fenntarthatóbbá tételében.

A Budapest Fashion & Tech Summit kiváló lehetőség mindazoknak, akiket érdekel a divat jövője, a technológiai újdonságok, illetve azok a környezettudatos megoldások, amelyek a jövő divatvilágát jellemzik – áll a szervezők közleményében.

(Forrás: MTI)