Elérte a 90 százalékot a Csepel-szigeten található, 2014 óta a Futureal-csoporthoz tartozó Sziget Center bevásárlóközpont kihasználtsága. A fennmaradó terület kapcsán több nemzetközi lánccal is tárgyal az üzemeltető, ezek közül az első szerződés várhatóan még az idén megszületik.

A 2009-ben Tökölön épült bevásárlóközpont 23 ezer négyzetméter bérbe adható területével a Csepel-sziget egyik legnagyobb regionális kiskereskedelmi központja, amely az elsődleges vonzáskörzetben élő, közel 90 ezer embert szolgálja ki (Szigethalom, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Tököl, valamint Budapest XXI. kerülete).

A Sziget Centerben az elmúlt két évben mintegy kilencezer négyzetméterre érkezett új bérlő, többek közt olyan nemzetközi és magyar láncok, mint a ruházati üzleteket működtető C&A és H&M, a lakberendezési tárgyak és bútorok kereskedelmében érdekelt Jysk, a Pepco ruházati és háztartásicikk-üzlethálózat, a háztartási termékeket és kozmetikai cikket forgalmazó Euro Family üzletlánc, valamint csatlakozik hamarosan az Euronics is. Előrehaladott tárgyalások folynak egy nemzetközi sporteszköz és sportruházat kereskedővel, amely 2017 márciustól gazdagíthatja a kínálatot.

A Sziget Center 2014-ben került a Futureal érdekeltségébe, ezt követően sikerült újrapozicionálni a központot a legnagyobb márkák betelepítésével. A tököli központ vonzáskörzetében az átlagosnál alacsonyabb a munkanélküliség és magasabb az átlagkereset, amely a bérlők visszajelzései alapján alátámasztja a kiadott terület hatalmas bővülését és a folyamatos érdeklődést – mondta Karai Péter, a Futureal kereskedelmi üzletágának értékesítési igazgatója.