Telt házzal számolnak az év végi ünnepekre, illetve a téli szünetre a belföldi szállodák. A korábbi évek decemberi forgalmát is meghaladja a kereskedelmi szálláshelyek látogatottsága ezekben a hetekben.

A karácsony és a szilveszter is kiemelt időszaka lett a magyar szállodáknak, az ünnepek idején telt házzal üzemelnek a magyarországi hotelek – írja a Magyar Idők.

Erről Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke beszélt. Elmondta, aki nem gondolkodott előre, nehezen juthat szállodai szobához az országban, míg néhány éve a fővárosban és vidéken is voltak olyan szállodák, amelyek teljesen üresen álltak az ünnepi időszakban.

Az alelnök szerint ez is azt mutatja, hogy megváltoztak az utazási szokások, és egyre nagyobb divat külföld helyett Magyarországot választani úti célként.

Ebben szerepe van annak is, hogy jelentősen javultak a hazai szállodák szolgáltatásai, és bővültek a szórakozási lehetőségek.

A szállodaszövetség becslése szerint idén az elmúlt évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható az itthoni hotelekben, ahol a forgalom a tavalyinál átlagosan 10-15 százalékkal lehet magasabb.

Azt is megfigyelték, hogy a hagyományos ünnepi kínálat mellett azok a szállodai csomagok a legnépszerűbbek, ahol a vendéglátáson, szálláson, wellness-szolgáltatásokon kívül szórakoztató tematikus különprogramokra is lehetőség van.

A magyar vendégek igényei egyre inkább a minőség felé mozdulnak el.

A KamaraOnline korábban készült interjúját Flesch Tamással ITT olvashatja.