A tervek szerint a cég már a következő év tavaszán piacra dobná flexibilis okostelefonját, amely vélhetően a Galaxy F névre fog hallgatni. A Samsungnál optimisták, első körben egymillió darabot gyártanak le.

 Justin Denison, a Samsung mobilos divízió marketingcsapatának alelnöke november elején úgy fogalmazott, a hajlítható mobilok tömeggyártása már a következő hónapokban el fog indulni. A cégnél olyannyira hisznek az Infinity Flex kijelzők koncepciójában – a kijelző teljes mértékben flexibilis és akár több százezer hajlítást is kibír, innen kapta nevét -, hogy egymillió darab ilyen megjelenítővel felszerelt okostelefont szeretnének legyártani első körben és ha sikeres lesz a termék, akkor még ennél is több készülhet.

DJ Koh, a koreai vállalat mobilrészlegének elnöke egy a Yonhap News-nak adott riportjában elmondta, nem hiszi, hogy az új technológia azonnal kiszorítja a piacról a jelenlegi, hagyományos kialakítású eszközöket, ugyanakkor a Samsung hajlítható telefonja megalapozhatja az utat a jövő mobiljainak, amelyek már nyújtható megjelenítőt kaphatnak.

A legfrissebb hírek szerint a Samsung hajlítható mobilja 2019. márciusában kerül majd a boltokba és nagyjából 1770 dollárnak megfelelő koreai valutát fognak érte kérni, ami átszámolva nagyjából félmillió forintnak felel meg. A készüléket teljes egészében vélhetően januárban mutatják be és minden bizonnyal a Galaxy F névre fog hallgatni.

(Fotó: LetsGoDigital)