Érdektelenség, túl alacsony árajánlat vagy a nyertesek visszakozása miatt sorra fuccsolnak be a felszámolás alatt álló Buda-Cash-csoport eszközeinek eladására meghirdetett árverések.

Nem érkezett ajánlat a tavaly február végén bedőlt ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank öt bankautomatájára és a felszámoló egy kivételével az ÉRB öt ingatlanjával is bakot lőtt – írja a Világgazdaság. Nem volt sikeres a Buda-Cash két autójára tartott lcit sem, pedig a kikiáltási árát megadták volna, 3,1 milliót a 2011-es évjáratú, mindössze 25,6 ezer kilométert futott Ford Focus Kombiért, 3,3 milliót pedig a 2010-ben gyártott, de csak 2012-ben üzembe helyezett, 62 ezer kilométert megtett Ford Grand-C Maxért.

Mégis a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) eredménytelennek minősítette az árveréseket. Kacifántos indoklásából az hámozható ki, hogy azért, mert a nyertes licitálóval „az annak érdekkörében felmerült okból” nem jött létre a szerződés, az utána következő legnagyobb ajánlatot tevők pedig a felszámoló szerint túl keveset fizettek volna – tette hozzá a lap.

Harmadjára próbálja elpasszolni a PSFN a 2015 augusztusa óta felszámolás alatt álló Széchenyi Bank három Honda és egy-egy Volkswagen és Audi típusú személygépkocsiját is. November végén a 31,7 millió forintos irányárat senki nem volt hajlandó megadni. Ezért azt a felszámoló ötmillió­val lejjebb vitte, és már csak 26,7 millió az irányár a február 4–19. közötti ajánlattételi időszakban.