Március 11-én elindult a képzéssorozat a legalább egy éve Magyarországon élő román állampolgárokat itthoni cégalapításra ösztönözni hivatott, 40 000 ok, hogy Romániában vállalkozz! elnevezésű projekt keretében.

A kezdeményezők, a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (Rove) és a LAM Alapítvány az érdeklődők magas száma és az elhúzódó regisztrálási idő miatt a jelentkezési határidőt meghosszabbította három hónappal, június 11-ig.

Minderről Nagy Tímea Zita projektmenedzser számolt be a Krónika megkeresésére. Mint részletezte, az elmúlt félévben kifejtett intenzív kampányuknak köszönhetően a pályázati lehetőség sok érdeklődőhöz eljutott, múlt csütörtökig 860-an regisztráltak.

Március 11-én a program kiírásában jelzett 260 személyből egyelőre csak az a 170 személy kezdte el a vállalkozói online képzést, akik már beküldték a regisztráláshoz szükséges dokumentációjukat.

A jelentkezőknek a programhoz való csatlakozást megelőzően legalább 12 hónapig Magyarországon kellett tartózkodniuk, és ezt a megfelelő iratok segítségével igazolniuk kell.