Negyedik alkalommal szervezték meg a Londonban élő magyar fiatalok számára a Startup Campus London vállalkozásösztönző programot.

Az európai startupok fővárosában 2017. november 9-én az Enterprise Hungary az Új Nemzedék Központ szakmai együttműködésében rendezte meg a Startup Campus London Demo Day eseményt, melyen a négy alkalmas képzés zárásaként a 3 legjobb innovatív vállalkozói csapat mutatta be ötletét a szakmai zsűrinek.

Az őszi képzésre 20 csapat, összesen 25 fő magyar fiatal jelentkezett. A legtöbb fiatal a szakmai és üzleti tudás elsajátítása miatt érkezett a programba, de sokan a kapcsolatépítést és a tanulást nevezeték meg fő motivációjuknak.

Szeptemberben érkeztem Londonba zenét tanulni a Goldsmiths Universityn. A Startup Campusra azért jelentkeztem, mert egy zenei szolgáltatást fogok elindítani a közeljövőben, ennek az üzleti oldalát szerettem volna jobban megismerni. A workshopok nagyon hasznosnak bizonyultak, rengeteg információt, új látásmódot kaptunk, és gyakorlatban teszteltük ezeket. A csoport összetétele is sokszínű, különböző háttérrel rendelkezünk, így egymástól is sokat tudtunk tanulni, miközben építjük a világmegváltó ötleteinket” – mondta el Szklenár Ádám, a Startup Campus London program egyik résztvevője.

A rendezvényen három hazai startup vállalkozás is bemutatkozott. A szakmai zsűri döntése alapján a győztes, az intelligens fogkefe fejlesztésével foglalkozó CareOnix Nirbrush szabadalma lett, mely képes diagnosztizálni a korai stádiumú fogszuvasodást.

Negyedik alkalommal rendeztük meg a Startup Campus London programsorozatot, melynek három célja van; megtalálni a tehetséges magyar fiatalokat, akik innovatív ötlettel rendelkeznek, közösséget építeni Londonban, valamint elősegíteni a megalakult cégek forráshoz jutását és nemzetközi piacra lépését. Büszkék vagyunk rá, hogy idén ősszel két korábbi csapatunk ArtSmart Contemporary és a Kinesis is sikeresen vont be tőkét összesen 150.000 euró értékben” – mondta el Kovács Zsolt, a programot kezdeményező Enterprise Hungary ügyvezetője.

A program 2018-ban is folytatódik. A szervezők célja 2020-ig, egy 1000 fős kint élő vállalkozói attitűddel rendelkező fiatalokból álló szakmai közösség kialakítása, 10 új startup vállalkozás létrejöttének támogatása, melyek minimum 200 millió forint kockázati tőkét vonnak be.

A Startup Campus London program fővédnöke Szalay-Bobrovinczky Kristóf londoni magyar nagykövet.