Az OXO csoport két korai fázisú innovatív vállalkozással jutott el a befektetési megállapodás aláírásáig összesen 78,4 millió forint értékben, és két további startupról hozott friss befektetési döntést.

A BetMe Entertainment-be 42,4 millió forintot, a Vilhemp-be 36 millió forintot fektet be az OXO Labs. A Vilhemp egy műanyagot helyettesítő, természetes forrásokból származó, biológiai úton lebomló, újrahasznosítható alapanyagot fejlesztett ki, amely politejsav és kenderrost keverékéből áll össze. A BetMe Entertainment csapata az esport területén az alkalmi játékosok számára közösségi platform létrehozását tűzte ki célul.

Az OXIO portfoliója várhatóa még az idén a Briefly és a Astoni csapatával bővül. A Briefly Business B2B megoldás segítségével az innovatív cégek saját online szabadúszó bázist építhetnek, az Astodi pedig a tartalomgyártókat segíti a helyigényes nagyformátumú fájlok kezelésében.

Az OXO Labs inkubátor összesen 357 millió forintot fektet be 2022 végéig minimum 10 korai fázisban lévő vállalkozásba részben a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázata jóvoltából, részben saját forrásból.

Az inkubátor a következő egy évben közel 280 millió forintnyi befektetésről hoz majd döntést korai fázisú portfóliója növelése érdekében – közölték. A társaság további cégek jelentkezését várja az OXO Labs weboldalán iparági megkötés nélkül.

(Forrás: MTI)