A március 15-i hosszú hétvége négy napja alatt összesen 800 millió forint juttatást használt fel az OTP SZÉP kártya 990 ezer kártyabirtokosa.

A négy napos hétvégén felhasznált juttatások 75 százalékát vidéken költötték el. Elsősorban az Észak-Magyarországi és a Nyugat-Dunántúli régióban, ahol 111 illetve 100 millió forintot használtak fel a kártyabirtokosok. Ezt a két térséget csak a Budapest-Közép-Dunavidéki Régió előzte meg a maga 200 millió forintos bevételével – derült ki az OTP Bank közleményéből.

„A hosszú-hétvége költési adatai ismét igazolták, hogy az OTP SZÉP kártya a magyar családok kikapcsolódásának egyik fontos, sőt nélkülözhetetlen eszközévé vált. Bízunk abban, hogy a közeledő húsvéti ünnepeket ismét pihenéssel és feltöltődéssel töltik majd kártyabirtokosaink. Annál is inkább mert még mindig mintegy 2,6 milliárd forintnyi 2014-es juttatást kellene felhasználni a hátralevő két és fél hónap alatt. Mindenkit arra bíztatunk, hogy regisztrálják kártyájukat a honlapunkon, ellenőrizzék, van e még két évvel ezelőtti feltöltésük, és ha igen, akkor használják fel még a május 31-i határidő előtt” – hívta fel ismét a figyelmet a lejáró egyenlegekre Kuhárszki András az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatója.

Az OTP Bank előzetes várakozásainak megfelelően a hosszú hétvége négy napja alatt a május 31-én lejáró, 2014-es feltöltések összege 79 millió forinttal csökkent. Bíztató hír, hogy a két évvel ezelőtti juttatások 95 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok, de még így is több mint 2,5 milliárd forintnyi juttatást lehet kikapcsolódásra, feltöltődésre fordítani! A korábbi évek tapasztalatai alapján pénzintézet arra számít, hogy az érintett juttatások felhasználása a határidő felé közeledve fog egyre inkább felpörögni.