A nyár négy hétvégéjén zárják le a gépjármű- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat, azt a gyalogosok, kerékpárosok vehetik majd birtokba.

A fővárosi önkormányzat úgy döntött, hogy a Szabadság híd június 17-18-án és 24-25-én, valamint augusztus 5-6-án és 12-13-án lesz lezárva – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. Ezeken a hétvégeken szombat hajnali négy órától vasárnap éjfélig lesz lezárva a Szabadság híd a gépjárműforgalom elől.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra elmondta, a biztonsági szempontok elsődlegesek, és felhívta a figyelmet arra, hogy a híd főtartó felső ívére nem szabad felmászni. Emlékeztetett, korábban Tarlós István főpolgármester közölte, ha valaki felmászik a turulhoz, visszavonják a döntést. 

Mint mondta, a hídon a lezárást követően nem szeretnének kereskedelmi tevékenységet, “zsibvásárt”. “Az a célunk, hogy a tavalyihoz hasonlóan ez egy szabad tér legyen, akinek van kedve elnyalni ott egy fagyit vagy leülni és nézni a Dunát, az megtehesse” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra. (MTI)