Az adóhivatal jó szokásához híven közzétette, hol és kik számíthatnak operatív ellenőrzésekre 2017 49. hetében.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei 2017. november 20-tól fokozottan ellenőrzik a fővárosi adventi vásárokon és kitelepüléseken pl. fenyőfa árusítás a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát és az áruk eredetét.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 27-től kezdődően 3 héten keresztül fokozottan ellenőrzik a budapesti taxiállomásokat, ahol a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

2017. december 1-től 8-ig a revizorok a nagyobb adventi vásárokban, kitelepüléseken, bevásárló központokban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága 2017. december 1. és 8. között fokozottan ellenőrzi a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet végző adózókat az Asia Center, a China Mart és az Eurosquare területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják. Az ellenőrzések mellett forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai december 1. és 10. között Pécsett, Komlón, Siklóson, Szigetváron, a mikulás ünnephez kapcsolódóan ellenőrzik a nyugtaadást, a munkavállalók szabályos foglalkoztatását, az áruk eredetét, és az online pénztárgépek használatát, elsősorban az édességkereskedőknél, gyümölcsárusoknál, a vásártereken és a vásárcsarnokokban. A megyében, a nagyobb ünnepi rendezvényeken is jelen lesznek a hivatal munkatársai. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

Békés megye

2017. december 4. és 8. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban édesség és ajándéktárgy kereskedőknél végeznek ellenőrzéseket. Az adóellenőrök és pénzügyőrök a próbavásárlások mellett a foglalkoztatottak bejelentését is ellenőrzik 4-én Orosházán, Szarvason, 5-én Battonyán, Mezőkovácsházán, 7-én Gyulán, Békésen, Mezőberényben, Szeghalmon.

Csongrád megye

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 27. és december 24. között a szegedi „Karácsonyi Ünnepi Hetek”rendezvényein ellenőrzik a kitelepülő vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják, hogy a gazdálkodók adnak-e nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és betartják-e a jövedéki termékek forgalmazására vonatkozó szabályokat.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. december 4. és 8. között a téli sporteszköz-, illetve az egyéb háztartási kisgép kölcsönzéssel foglalkozó adózókat, december 11. és 15. között a szépségiparban tevékenységet folytató fodrászok, kozmetikusok, műkörmösök adózókat ellenőrzik. Kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta-és számlaadást illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. december 1. és 8. között fokozottan ellenőrzik az adventi vásárokat és kitelepüléseket Győrben és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. december 4. és 8. között:

 • december 5. kedd: Polgár
 • december 6. szerda: Berettyóújfalu
 • december 7. csütörtök: Kaba
 • december 8. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

Az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a karácsonyt megelőző időszakban a társhatóságokkal együtt fokozottan ellenőrzik Heves megye területén a piacokon, vásárokon, kitelepüléseken tevékenységet folytató vállalkozásokat. A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 49. héten:

 • december 5. kedd: Szajol
 • december 6. szerda: Szolnok
 • december 7. csütörtök: Tiszaderzs
 • december 8. péntek: Zagyvarékas

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. (A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.)

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága fokozott téli ellenőrzést tart november 27. és december 29. között. Az adóhatóság a 49. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 5. kedd: Salgótarján és környéke
 • december 6. szerda: Bátonyterenye és környéke
 • december 7. csütörtök: Balassagyarmat és környéke

A revizorok a téli ünnepekhez – Advent, Mikulás, Karácsony és Szilveszter – köthető szezonális termékek értékesítőinél, valamint az ünnepekhez kapcsolódó szolgáltatóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét. (A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. november 27-től kiemelten ellenőrzik a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepekhez köthető vendéglátókat és szezonális termékeket árusítókat.

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek szabályos használatát vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.)

Somogy megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai december hónapban fokozottan ellenőrzik a téli ünnepekhez kapcsolódó szezonális termékek értékesítőit:

 • fenyőfát árusítók;
 • édességeket, szaloncukrokat értékesítők;
 • halárusítók;
 • téli sporttevékenység szolgáltatók;
 • vendéglátóhelyek.

Az ellenőrzések alatt elsőbbséget élveznek a forgalmas rendezvények, adventi vásárok, kitelepülések, piacok, bevásárló központok, ajándékboltok. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek helyes használatát vizsgálják. (A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.)

A hivatal munkatársai a 47. héten fokozott ellenőrzéseket hajtanak végre Kaposvár területén található vendéglátó egységekben. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését, a napi pénzkészlet bizonylatolását, valamint forgalomszámlálást is végrehajtanak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 49. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 5. kedd: Kisvárda, Döge
 • december 6. szerda: Vásárosnamény, Kisar
 • december 7. csütörtök: Fehérgyarmat
 • december 8. péntek: Balkány, Geszteréd

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. december 1-től folyamatosan végeznek helyszíni ellenőrzéseket az ádventi vásárokon, alkalmi kitelepüléseken. A karácsonyi ünnephez kapcsolódóan a kereskedelmi szektort érintő ellenőrzések kerülnek lefolytatásra. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 5. kedd: Pápa
 • december 6. szerda: Ajka
 • december 7. csütörtök: Tapolca
 • december 8. péntek: Veszprém

A NAV munkatársai a nagyobb adventi vásárokban, kitelepüléseken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. (A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.)

ADÓtraffipax

A NAV folyamatosan frissülő listája itt érhető el.