A napokban elkezdődik a kutyás élménypark tesztüzeme, pár héten belül pedig mindenki előtt meg is nyílik a több mint ötezer négyzetméteren kialakított kutyás park – közölte Persányi Miklós.

A tesztüzem alatt a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják a parkot, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat – mondta Persányi Miklós, a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa az M1 keddi műsorában.

A próba kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti.

Az élménypark helyén korábban – az évek során feleslegessé vált – épületek álltak, ezek lebontásával növekedett a zöldfelület.

A park területén a kutyák szabadon rohangálhatnak, áshatnak, emellett pedig játszótér és szökőkúttal kombinált vizes játszómedence is a rendelkezésükre áll.

A kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki.

A miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy a Ligetben összességében növekedni fog a zöldfelület. A leburkolt, aszfaltozott területek például nyolcvanezer négyzetméterrel csökkennek, a Városligeti-tó újratervezése után pedig több tízezer négyzetméterrel nagyobb lesz a vízfelület is.

A projekt várhatóan 2020-ra készül majd el, de egy-két évvel tovább is tarthat, mert a közlekedési fejlesztéseknek is össze kell kapcsolódniuk. (MTI)

(A fotó illusztráció.)