Fedezik az esetleges terrorcselekmények miatti kockázatot a nagy tömegeket vonzó sportrendezvényeken azok a hazai biztosítási piacon megjelent új termékek, amelyek két jelentős sporteseményhez kapcsolódnak idén.

A nyár kiemelkedő eseménye lesz a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, illetve a riói olimpia, ezen alkalmakból tömegek indulnak útnak Magyarországról is. Tavaly 11 milliárd forint közeli díjbevétellel zárt az utasbiztosítások piaca, ami némi javulás az előző évhez képest, de még mindig sokan spórolnak a biztonságon – írja a Magyar Idők.

A Netrisk.hu arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel ebben az évben a világ turizmusára is rányomja a bélyegét a terrorveszély, és a nagy tömegeket vonzó események célpontjai lehetnek az erőszakos cselekményeknek, a biztosítók új termékekkel álltak elő.

Olyan egyedi biztosításokat dolgoztak ki a magyar utazóknak, amelyek már ezt a kockázatot is számításba veszik. Így a két legjelentősebb idei sportesemény kapcsán is speciális csomagokat kínálnak.

A napi ezer forint körüli összegbe kerülő, külföldi sportrendezvényekre szóló utasbiztosítást azért is érdemes belekalkulálni a költségekbe, mert az alapeseteken túl akkor is fedezetet nyújt, ha valaki lekési az eltérő helyszíneken zajló versenyek valamelyikét például a helyi közlekedés vagy a kedvezőtlen időjárás miatt.