A szlovák kormány miniszterei közül Robert Kaliňák belügyminiszter látta el a legmegfelelőbben a feladatokat, míg a legrosszabbul Viliam Čislák egészségügyi miniszter teljesített – az MVK közvélemény-kutató ügynökség felmérése szerint.

A tavaly december 28-a és idén január 8-a között, 1089 megkérdezett válaszai alapján a szlovák kormány miniszterei közül 50,2 százalék vélte úgy, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter látta el a legmegfelelőbben a feladatokat.

A legrosszabbul Viliam Čislák egészségügyi miniszter (a fotón) teljesített, akit a megkérdezettek 11 százaléka helyezett sereghajtói pozícióba – írja a hirek.sk.

A második helyen Miroslav Lajčák végzett (42,2 százalék) külügyminiszter, míg a dobogó harmadik fokát Peter Kažimír pénzügyminiszter foglalta el (41,6 százalék).

Robert Fico miniszterelnök a megkérdezettek 43,9 százaléka szerint nagyon jól, vagy inkább jól végezte munkáját a kormány élén. Emlékeztetőül: Iveta Radičová kormányzási ciklusa végén a válaszadók 28,6 százalékától kapott pozitív értékelést.