Nőtt a magyarországi fürdők forgalma az első fél évben: átlagosan 2-4 százalékkal volt több vendég, mint 2015 egyébként is magas látogatottságot produkáló azonos időszakában.

A gyors ütemben bővülő belföldi turizmusban az első fél év során növelték látogatottságukat a fürdők: júliusig átlagosan 2-4 százalékkal múlták felül a tavalyi forgalmat. Az üzemeltetők arra számítanak, a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz a látogatottságban, ami becslések szerint árbevételeik háromszázalékos emelkedését eredményezi majd – tudta meg a Magyar Idők.

– Az év első három hónapjának forgalma alapján bizakodva kezdték az évet a magyarországi fürdők: a tavalyi lendület januárban és februárban is a forgalom 3-5 százalékos növekedését eredményezte. A március viszont kiemelkedett a többi hónap közül a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjének és a korai húsvétnak köszönhetően, ekkor 10-15 százalékos forgalombővülés volt jellemző – mondta a lapnak Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

– Az előző év nyarának átlag feletti hőmérséklete és az öt hőségriadó a hazai fürdőkben rég nem látott vendégforgalmat eredményezett, melynek során a fürdők jelentős része kapacitásának felső határát súrolta. Szövetségünk tagjai tavaly nyáron közel 20 százalékos bevétel- és 11 százalékos fürdővendégszám-növekedést mértek 2014 hasonló időszakához képest – fogalmazott a főtitkár.