Nem érdemes sokat várni a valutaváltással annak, aki készpénzt (is) vinne magával a tervezett külföldi nyaralásra. Az utóbbi hónapokban tapasztalthoz képest a forint árfolyama most viszonylag erős, de semmi garancia nincs rá, hogy ez még sokáig így marad.

Alig két hét múlva indul az iskolai szünet, jövő héten kezdődik a foci Európa-bajnokság, így egyre többen tervezik már idei nyaralásukat. A vakáció célpontja és időpontja sok családnál már eldőlt, sokan mégis az utolsó pillanatig húzzák külföldi utazás esetén a valutavásárlást. A forint elmúlt napokban tapasztalt erősödését azonban érdemes lehet kihasználni, mivel aki megfelelő időzítéssel vásárolja meg a nyaraláshoz szükséges valutát, az akár sok pénzt megspórolhat – hívta fel a figyelmet közleményében az  Equilor Befektetési Zrt.

Az évek során megszokhattuk, hogy a forint árfolyama akár egyik hétről a másikra jelentősen gyengülhet, így nem mindegy, mikor és milyen árfolyamon szerezzük be a nyaraláshoz szükséges eurót vagy kunát. Az euró árfolyama az elmúlt egy évben csak ritkán gyengült 310 forint alá, így a jelenlegi, 312 közeli árfolyam kifejezetten jó lehetőséget teremt a nyaralásra szánt valuta beszerzésére.

Buró Szilárd, az Equilor szakértője egyelőre kevéssé tartja valószínűnek, hogy huzamosabb ideig a jelenleginél sokkal erősebb lehet a forint. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes előre gondoskodni a külföldi tartózkodásra szóló valutakészletről, és akár már a mostani szinteken bevásárolni, mivel egy általános hangulatromlás könnyen visszalökheti az euró árfolyamát a 317-es szint közelébe.