Felhőbe költözteti HR-rendszereit a Bonafarm Csoport, hogy elősegítse a szervezetnél zajló kultúraváltást, és modernizálja HR-folyamatait.

A fejlesztésnek köszönhetően Magyarország és Közép-Európa egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalatcsoportja jobban össze tudja majd hangolni a tagvállalatok – például a Sole-Mizo Zrt., a Pick Zrt., vagy a Csányi Pincészet Zrt.– közötti együttműködést. A HR-eszköz ahhoz is hozzájárul, hogy vonzóbb munkahellyé váljon a jelenleg több mint 6500 főt foglalkoztató csoport – olvasható a Bonafarm Csoport és az SAP Hungary Kft. közleményében.

A rendszer a hagyományos, nagyvállalati megoldásoktól eltérő, Facebookhoz vagy LinkedInhez hasonló felhasználói élményt ígér, nemcsak a HR-esek számára. Ennek része, hogy a szervezethez jelentkezők megújult karrieroldallal találkoznak majd, és a kor követelményeinek megfelelően mobilról is menedzselhető lesz a teljes jelentkezési folyamat. Az új funkcióknak köszönhetően már az új belépő első napján rendelkezésre tud állni a munkavégzéshez szükséges összes eszköz, egyénre szabott információ.

„Azon dolgozunk, hogy a Bonafarm csoportban egy olyan szervezeti, együttműködési és vezetői kultúra alakuljon ki, melyben minden elkötelezett kollégánk a legjobb teljesítményre képes és megbecsülve érezheti magát. Ehhez szükséges a HR modernizálása, melyhez innovatív HR informatikai eszközt választottunk” – mondta Hajnal Géza, a Bonafarm csoport HR igazgatója.

Az SAP SuccessFactors rendszerétől három éven belüli megtérülést vár az élelmiszeripari csoport. A felhőtechnológiát kihasználó HR megoldás várhatóan 2017. év végétől áll szolgálatba a Bonafarmnál.

„Magyarországon is egyre gyakoribbá válik a HR-folyamatok felhőbe helyezése. Ebben példamutató szerepet játszanak a nagyvállalatok, amelyek elsőként ismerték fel az olyan előnyöket, mint például a legújabb fejlesztések kihasználása vagy a cégstratégia kiemelt támogatása” – mondta Szebeni Zoltán, az SAP Hungary Kft. szektorvezetője.

A Bonafarm csoportnál nem ez az egyetlen SAP megoldás, több éve használják a német gyökerű cég vállalatirányítási rendszerét.