Az idei év egyik meghatározó trendje az okostelefonokra épülő egészségmegőrző és diagnosztizáló kiegészítők elterjedése lesz.

Nemcsak az otthonokba, de olyan helyekre is elviszik a gyógyítás lehetőségét, ahol nincsenek elérhető közelségben egészségügyi intézmények – olvasható a Kreatív Online-on.

Az EyeQue csapata összerakta a világ első otthoni látásellenőrző készülékét, amely az okostelefonra csatlakoztatva egy applikáció segítségével diagnosztizál.

A mini mikroszkópba nézve mindössze a kijelzőn megjelenő piros és zöld sávot kell összeilleszteni egy plusz és egy mínusz gomb segítségével, amellyel pontosan azonosíthatók a szem fénytörési hibái, beleértve a rövid- vagy távollátás mértékét.

Az alkalmazás az eredmény alapján még a dioptria számát is meghatározza, amellyel a netről még szemüveg is rendelhető, az EyeQue nem váltja ki teljes egészében a szakorvosi vizsgálatot, inkább csak felhívja a figyelmet a rendellenességekre.

Egy felmérés szerint ma minden kilencvenedik embernek szüksége lenne szemüvegre vagy látáskorrekcióra, sokan azonban egyáltalán nem jutnak el orvoshoz.