A tavaly decemberben kirendelt szanálási biztosok megbízásának visszavonását követően csütörtöktől ismét az igazgatóság irányítja az MKB Bankot, élén a Magyar Nemzeti Bank alelnöki székéből érkező Balog Ádámmal.

Balog Ádám 2015. július 23-tól elnök-vezérigazgatóként irányítja az MKB Bank reorganizációját, a magyar állam tulajdonosi jogkörét továbbra is az MNB látja el. Az igazgatóság tagja még Katona Ildikó üzleti vezérigazgató-helyettes és Hetényi Márk pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettes – tudatta csütörtökön közleményben az MKB.

Balog Ádám a kezdetektől felügyeli napi szinten a kereskedelmi banknál zajló reorganizációt. A bank szanálási eljárása, így a bank újjászervezése, a szerkezeti struktúra átalakítása, költséghatékonyságának növelése és a bankot terhelő portfólió leválasztása folytatódik.

Az új elnök-vezérigazgatóval azután, hogy 2014. december 18-án a magyar állam az MKB Bank tulajdonosi jogainak gyakorlására az MNB-t kérte fel, jegybanki alelnökként felügyelte a hitelintézet leányvállalatokra is kiterjedő átalakítását és újjászervezését.