Segítségkérő levelet kapott a Magyar Idők, amelynek írója felhívja a figyelmet: mintegy száz embert bocsátottak el a szentgotthárdi Opel-gyárból.

A levélíró, aki jelenleg is a gyárban dolgozik azt írta, „a jelenséget cinikus módon nem nevezik elbocsátásnak, mert első lépcsőben a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg. A megrendelések csökkenése miatt januártól további létszámleépítés lesz, de az már érinteni fogja az opeles állományt is” – írja a Magyar Idők.

Az elbocsátások hátterében az állhat, hogy a Peugeot-Citroën autóipari csoport nem kívánja használni az Opel által fejlesztett és gyártott motorokat. A közelmúltban nyilvánosságra került, hogy a francia PSA összes autóját saját motorjaival fogja szállítani.

A francia PSA-csoport júliusban vásárolta meg az Opelt, így a szentgotthárdi Opel-gyárat is, ami a térség legnagyobb foglalkoztatója és legnagyobb adófizetője.
A szentgotthárdi gyárban Opel-motorokat gyártanak, idén februárban készült el a 9 milliomodik. Ha a PSA valóban teljesen átáll a saját motorjai használatára, kérdésessé válhat a gyár jövője.