A tartalomelőállítás és -terjesztés folyamata időigényes lehet a cégek számára. Hogyan segíthet ebben a LinkedIn? Ehhez adunk három tippet.

A LinkedIn nem csak álláskeresőknek lehet fontos weboldal, hanem a szakmai márka építését is kiválóan szolgálhatja. A LinkedInnek jelenleg több mint 200 ezer felhasználója van, ezzel a vezető professzionális közösségi oldalnak lehet tekinteni. Az oldalon hagyományosan nagy szerepet kap a szöveges tartalom.

A LinkedIn három megoldással kínál remek üzleti lehetőségeket kínál a tartalommarketing számára: a Pulse platformmal, a Slideshare opcióval és a céges oldalakkal. Vegyük sorra ezeket a lehetőségeket!

Saját oldal

A LinkedIn egyik legfontosabb lehetősége a tartalommarketing számára a saját céges oldal létrehozása, hiszen ingyenes funkcióról van szó, és a használata sem bonyolult. Bárki, aki rendelkezik egy cégnévvel és egy céges emailcímmel, percek alatt létrehozhat egy céges oldalt.

A LinkedIn saját kutatása szerint azok a felhasználók, akik kedvelnek és követnek egy céget, 50 százalékkal nagyobb valószínűséggel válnak ügyfelekké. Céges oldalt tehát nem csak nagyobb márkák hozhatnak létre, hanem kisebbek is.

Miért jó lehetőség egy céges oldal létrehozása? Bemutathatjuk itt a márkánk céljait és küldetésnyilatkozatát. Bevonhatjuk a követőinket és új követőkre tehetünk szert. Kapcsolódhatunk az általunk megosztott tartalmakkal kapcsolatos párbeszédhez, de az iparágunkkkal kapcsolatos releváns hírekkel kapcsolatban is indíthatsz vitát. Akár célzottan is kiemelhetjük a termékeinket vagy szolgáltatásainkat egy-egy demográfiai csoport számára, vagy különböző szolgáltatásokat ajánlhatunk a különböző régióknak.

A céges oldalak tartalmaznak egy borítóképet, a cég híreit, linkeket a termékekhez, a szolgáltatásokhoz és a karrierlehetőségekhez, valamint egyéb információkat is. A céges oldal létrehozásakor érdemes figyelmet fordítani a meggyőző bemutatkozó írására. Bár a bemutatkozó rész nem közvetlenül az oldal tetején olvasható, mégis fontos, hiszen ebben elhelyezhetjük azokat a kulcsszavakat, amelyek alapján a keresők könnyebben megtalálhatnak bennünket.

A „Sales”opció segítségével a céges weboldalakon megoszthatjuk a termékeinket és szolgáltatásainkat képekkel, leírással és azzal a linkkel együtt, ahol az érdeklődők megvásárolhatják őket. Érdemes odafigyelni arra, hogy a legfontosabb termékek kerüljenek a lista elejére, mert a főoldalon az első termék vagy szolgáltatás leírása is megjelenik. Egy jól kiválasztott, dinamikus borítóképpel felkelthetjük az emberek érdeklődését. Mivel a cég bemutatkozása a lap aljához van közelebb, akár a borítóképben is elhelyezhetünk egy néhány szavas bemutatkozást.

Cikkek megosztása: Pulse

A Pulse a LinkedIn tartalommegosztó platformja, ahol a márkák megoszthatják a cikkeiket azokkal, akik feliratkoznak. A Pulse-ra akár hosszabb cikkek is feltölthetők. Az ide feltöltött tartalmat könnyen meg lehet osztani a releváns csoportokban vagy a saját céges oldalon, hogy minél többen megtekinthessék őket.

Tartalomötleteket kaphatunk, ha a Pulse bal felső sarkában a „Top Posts”-ra kattintunk a legördülő menüben, és végigböngésszük a legnépszerűbb posztokat abban a kategóriában, amit választunk. Fontos, hogy a Pulse-on való tartalompublikálás során megfelelően címkézzük a bejegyzésünket a Pulse szerkesztőben, hogy az érkelődők könnyebben megtalálhassák az írásunkat.

Érdemes a Pulse-ra feltöltött cikkeinket megosztani a szakterületünkön releváns csoportokban is, hiszen így sokkal több érdeklődő olvasóhoz juthat el a tartalmunk és a csoportok segítségével akár célzottan is megoszthatjuk a cikkeinket.

Prezentációk megosztása: SlideShare

A SlideShare prezentáció megosztót 2012-ben vásárolta fel és integrálta a LinkedIn, amivel nagy lépést tett annak érdekében, hogy a legnagyobb professzionális tudástárrá váljon az interneten. A SlideShare felhasználók PowerPoint, PDF, Keynote vagy OpenDocument prezentációkat tölthetnek fel a saját csatornájukba, amelyeket ezt követően meg is lehet tekinteni.

Miért fontos, hogy a szakterületünkhöz kapcsolódó prezentációkat készítsünk, és ezeket meg is osszuk a szakmai közönséggel, amellyel a LinkedInen kapcsolatot tarthatunk? A prezentációk remekül bemutatják a szakember tudását és szakértelmét, ami segít a professzionális önmárka építésében.

A prezentációkat hozzáadhatjuk a személyes profilunkhoz, de létrehozhatunk a cégünk számára is egy saját SlideShare profilt is. A többi közösségi oldalhoz hasonlóan itt is lehetőség van a lájkolásra és megosztásra, így azok marketinganyagokká válhatnak a márkák számára.

Többet szeretne tudni az online marketing világáról? Kövesse online marketing blogunkat!