Több mint 150 magyar és csaknem 600 külföldi alkotás szerepel az idei Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztiválon, amely március 30. és április 3. között a budapesti Toldi moziban várja az érdeklődőket.

A Daazo.com internetes filmes hálózat idén negyedik alkalommal rendezi meg a rövidfilmszemlét, amelyen ezúttal a 2014. január után készült alkotásokból lesz látható válogatás – olvasható a szervezők MTI-hez elküldött tájékoztatójában. Az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni: a fesztivál utolsó napján három fődíjat osztanak ki – magyar élőszereplős, magyar animációs, valamint nemzetközi élőszereplős és animációs kategóriában.  

Az első fesztivál óta eltelt években a Friss Hús nemzetközi szekcióval, szakmai programokkal, közte a filmtervek bemutató pitchfórummal bővült. A tájékoztató szerint a fesztivál magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei az elmúlt időszakban sikerrel szerepeltek nemzetközi filmfesztiválokon: a tavalyi nyertest, Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című alkotását a torontói fesztivál programjába is beválogatták, míg Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála díjnyertes animációja, a Limbo Limbo Travel a Sundance fesztiválra jutott el.