Idén októberben 77 ezer alkalommal fizettek be az ügyfelek a K&H készpénzbefizetésre alkalmas automatáiba, ez pedig éves szinten 113 százalékos növekedést jelent. A K&H 2018 első negyedévéig valamennyi fiókjába telepít befizetésre alkalmas ATM-et.

Jelentős igény van a készpénzbefizetésére alkalmas pénzautomatákra: a K&H 2013 decemberében telepítette első erre alkalmas ATM-jeit, amelyek darabszáma és forgalma azóta jelentősen emelkedett. Utóbbi esetében a tavaly októberi összeghez képest 126 százalékos volt a növekedés. Hasonló mértékben emelkedett az ATM-es befizetési tranzakciók száma is: idén októberben több mint 77 ezer darab ilyen ügylet volt, ez a tavaly októberihez képest 113 százalékos emelkedést jelent – írjan közleményében a bank.

„A befizetős ATM-ek indulása óta összesen több mint 1 millió befizetés történt 342 milliárd forint értékben. A jelentős növekedés egyértelműen azt jelzi, hogy a lakossági és kkv-ügyfelek körében komoly igény van erre a lehetőségre. Az ATM-es befizetések növekvő népszerűsége annak is köszönhető, hogy bármikor kerül sor a befizetésre, az összeget a bank azonnal jóváírja a számlán. Tehát akkor is, ha például hétvégi napon éjszaka 10 órakor történik a befizetés. Így a sorban állás elkerülésével és az azonnali jóváírásnak köszönhetően az ügyfelek még kényelmesebben, gördülékenyebben és gyorsabban tudják intézni pénzügyeiket” – mondta Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója.

A jelenlegi 169 darab befizetős ATM sikere miatt a bank további berendezések telepítését tervezi. Az év végéig a számuk 184 darabra nő, 2018 első negyedévére pedig a K&H valamennyi fiókjában találkozhatnak majd az ügyfelek a befizetésre alkalmas ATM-ekkel.