Békéscsabai Mikulásfesztivál, Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál, Lurdy-házi ásványbörze, Hungarocomix, Múzeum+Karácsony, Adventi Nyitott Pince Napok, Mineshow: a heti programmenüből ajánljuk.

December 6. Békéscsabai Mikulásfesztivál

A Békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ 1997 óta szervezi meg a rendezvényt. A programban elsősorban olyan elemek szerepelnek, amelyek a gyermek és szülő együttes aktív részvételét segítik, a közös saját élményen keresztül segítik a családokat kizökkenteni egy időre a hétköznapi monotonitásból, mintát kínálnak a további együttlétekre.

December 9-11. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Mézeskalácsosság, méhészet, gasztronómiai élmények és turisztikai látványosság várja az érdeklődőket, idén nyolcadik alkalommal. Egy hosszú hétvégén át, számtalan helyszínen, csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre. Méz, mézeskalács, cukrászati különlegességek bemutatója, kóstolása és vására.

December 9-11. 15. Lurdy-házi ásványbörze (Budapest)

Ásványok, ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, illetve ezekből készült dísztárgyak és ékszerek kiállítása, vására. Háromnapos rendezvény ásványkiállítással és börzével, valamint interaktív gyerekprogramokkal.

December 10. Hungarocomix (Budapest)

A Magyar Képregény Szövetség hagyományos év végi rendezvényét új helyszínen, a K11-ben tartja. Az eseményen számos magyar képregény-rajzoló vesz részt és mutatkozik be, kiváló alkalmat teremtve arra, hogy bárki megismerhesse őket, munkáikat, munkamódszereiket. Mellettük itt debütál a pesti közönség előtt az Usagi Yojimbo új kötete, valamint a Blacksad sorozat első magyar nyelvű albuma is.

December 10. Múzeum+Karácsony (Budapest)

A Magyar Nemzeti Galériában tárlatvezetéssel várják a kicsiket és a felnőtteket egyaránt, a gyerekeknek egy interaktív mesekoncerttel is kedveskednek a szervezők.

December 10-11. 5. Adventi Nyitott Pince Napok (Hajós)

A hajósi pincegazdák kóstolóra hívnak minden borbarátot, hogy együtt ízlelhessék meg az igen hosszú és izgalmas hajósi borsort. A borok mellé pedig finom falatok is dukálnak, a Gasztro-téren mindenki talál valami fogára valót.

December 10-11. Mineshow (Debrecen)

Az ország legismertebb videósai, rengeteg izgalmas program, előadás, játékállomás, nyereményjáték és meglepetés várja a közönséget.