A jövőről, annak kihívásairól értekeztek a Kovászna megye gazdasági jövőképe 2020–2030 között című konferencián csütörtökön Sepsiszentgyörgyön.

A régióban megvalósuló valamennyi beruházás befolyásolja a gazdaság alakulását a következő években – értettek egyet a résztvevők a Kovászna megye gazdasági jövőképe 2020–2030 között című konferencián – írja a Krónika.

A találkozót a Kovászna megyei önkormányzat StartUp Now! európai uniós vállalkozásfejlesztési pályázatának részeként szervezték meg csütörtökön  Sepsiszentgyörgyön.

„Hangsúlyt fektetünk a turizmusra, a hagyományőrzésre, a kultúrára és a közösségépítésre” – mondta a konferencián Tamás Sándor, a Kovászna megyei közgyűlés elnöke.

Rámutatott, az a különbség a helyi és a bukaresti politikusok között, hogy a fővárosban a pénzek elköltését tartják szem előtt, míg Háromszéken programokban gondolkodnak, azokhoz keresnek jó szakembereket, majd finanszírozási forrásokat.

A mikrorégiós fejlesztéseket tartják szem előtt, így például az erdővidéki úthálózat korszerűsítésére 135 millió lejt pályáztak, „kinyitják” a térséget Székelyudvarhely és Brassó felé.

Azt szeretnék, hogy a következő tíz évben a megyei utak 90 százalékán legyen jó minőségű aszfalt – ez az arány jelenleg 75 százalék.