A migrációról tartanak konferenciát a héten az Európai Parlamentben (EP), a törökországi helyzet mellett napirenden lesznek az új dömpingellenes intézkedések is.

Menedékjogi kérdésekről és a menekültválság kezeléséről tartanak konferenciát szerdán az Európai Parlamentben, amelyen Antonio Tajani EP-elnök, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Federica Mogherini külügyi főképviselő is részt vesz. Csütörtökön az állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozóján is a migráció lesz a fő téma.

Hatékonyabb dömpingellenes szabályokról szavaz a nemzetközi kereskedelmi szakbizottság kedden, amelyek fő célja, hogy az EU komolyabb védelmet biztosítson az európai vállalatoknak igazságtalan verseny esetén. A szabályozás kiemelten érinti a Kínával folytatott kereskedelmet.

Az uniós csatlakozás feltételeként megszabott törökországi reformokat vizsgálja a külügyi szakbizottság kedden. Amennyiben az EP-képviselők úgy találják, hogy az ország korlátozta az alapvető demokratikus jogokat, akár a csatlakozási tárgyalások felfüggesztését is javasolhatják.

Az első EU–Kuba együttműködési egyezményről dönt kedden a külügyi szakbizottság.

Hétfőtől szerdáig tartják az AKCS–EU parlamenti közgyűlés ülését Máltán, amelyen az EP delegációja is részt vesz, hogy többek között a migrációról egyeztessenek.

Az álláskeresőket segítő Europass honlap frissítéséről szavaz a kulturális szakbizottság szerdán.

Mariya Gabriel bolgár biztos-jelöltet kedden hallgatják meg a képviselők az EP-ben. A jelölt a digitális gazdaság és társadalom portfóliót venné át.