Bővítette gyártókapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország. Mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással egy új termék, az okosvíz palackozását indította el a cég. A felhők által inspirált technológiával előállított GLACEAU smartwater első körben Magyarországon kívül nyolc ország piacaira jut el Zalaszentgrótról.

A Coca-Cola HBC Magyarország egy új termék, az okosvíz palackozását indította el egy 1,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően. A GLACEAU smartwater alapanyaga a cég zalaszentgróti palackozójának ásványvize, amelyből egy felhőképződést utánzó gyártási folyamat során jön létre a különlegesen tiszta és friss ízű, hozzáadott elektrolitokat tartalmazó ital. Az okosvíz előállításához szükséges technológiát Európában eddig csak Nagy-Britanniában és Hollandiában alkalmazták.

Első körben Olaszország, Ausztria, Oroszország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Horvátország és Írország boltjaiba jut majd el a Magyarországon előállított GLACEAU smartwater. Hazánk legnagyobb üdítőital-gyártója az elkövetkező években további bővüléssel és éves szinten százmillió palack okosvíz előállításával számol.

A Coca-Cola HBC Magyarország fejlesztése kiemelt jelentőségű a magyar élelmiszeripar számára, hiszen a zalaszentgróti üzem az első olyan gyártóegység Közép-Európában, ahol ezt az egyedülálló technológiát alkalmazza a legismertebb üdítőital márka – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A most elkészült innovatív beruházás tovább erősíti cégcsoportunkon belüli közép-európai gyártóközpont szerepünket, ami stratégiai célunk – mondta Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország ügyvezetője (képünkön). Hozzátette: a smartwater a világszerte dinamikusan bővülő víz piac egyik különleges terméke, amely az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában már az első számú prémium márkává nőtte ki magát.

Az elmúlt évek folyamatos kapacitásbővítése eredményeként a Coca-Cola HBC Magyarország exporttevékenysége megháromszorozódott, a cég ma már Európa 26 országába szállít üdítőitalokat, gyümölcsleveket és ásványvizeket. A folyamatosan bővülő export miatt a vállalat 2017-ben megépítette Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárát, 2018-ban pedig egy újabb, 13 hektáros ingatlant vásárolt meg dunaharaszti központja mellett, amelyen a Coca-Cola HBC cégcsoport legnagyobb közép-európai gyártóbázisa jöhet létre. A vállalat a termékei előállításához szükséges alapanyagok közel kétharmadát Magyarországról szerzi be, így biztosítva exportpiacot a hazai vállalkozásoknak.