A badacsonyi turizmusról lesz szó a Balaton Konzílium szeptember 6-ai beszélgetésén.

Badacsonyban az elmúlt hetekben a megjelent cikkek hatására élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja.

A Balaton Konzílium második beszélgetésének ez a konfliktus a kiindulópontja – írja a Turizmus Online.

Régi és új szereplők a vendéglátásban – ki mit képvisel, ezek hogyan férnek meg egymás mellett? Mennyire egyedülálló Badacsony kínálata Magyarországon? Van-e tudatos, felépített turizmus-stratégiája a térségnek? Ezekről is vitáznak majd szeptember 6-án Badacsonyban az Egry József Emlékmúzeum kertjében.

A meghívottak között van többek között Greznár Attila, vidámpark-üzemeltető, Laposa Bence borász, a Kishableány étterem tulajdonosa, a Balatoni Kör elnöke, Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője, Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere és Tucsni László, a We Love Balaton főszerkesztője.

A Balaton Konzílium a Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart magazin kezdeményezésére létrejött fórum és beszélgetés-sorozat. A nyilvános beszélgetéseken a régió legfontosabb ügyeit vitatják meg.